Slovan bude večer s vysokou motiváciou bojovať o prvé body

20.10.2011 Celý región

BRATISLAVA 20. októbra (WEBNOVINY) - Futbalistov slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava čaká vo štvrtok tretí duel v hlavnej fáze Európskej ligy UEFA 2011/2012, na domácom ihrisku privítajú topfavorita F-skupiny - Paríž Saint-Germain.

Zverenci Vladimíra Weissa st. ťahali za kratší koniec vo svojich oboch doterajší dueloch v "efku", keď najprv prehrali doma s Athleticom Bilbao tesne 1:2 a následne podľahli Salzburgu na jeho pôde 0:3. Mužstvo Antoina Kombouarého si na úvod poradilo s rakúskym zástupcom 3:1, ale v druhom septembrovom stretnutí prehralo v Bilbau 0:2.

"Náš najbližší súper má kvalitné mužstvo, ktoré má zvučné meno ako vo Francúzsku, tak aj v Európe," nechal sa počuť 47-ročný kormidelník Weiss st. a pokračoval: "Ja to však stále tvrdím, že čím je kvalitnejší súper, tým je motivácia u mojich zverencov vyššia. V príprave na tento zápas som hráčom zdôraznil, že PSG je typologicky rovnaké mužstvo, akým bolo AS Rím. Jeho kvalita je porovnateľná s dobrými anglickými a talianskymi klubmi."

Hlavný tréner francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint Germain Antoine Kombouaré, ktorého zverenci sa vo štvrtok od 21.05 h v F-skupine Európskej ligy UEFA 2011/2012 stretnú so Slovanom Bratislava na Pasienkoch, veľmi dobre pozná kľúčových hráčov súpera. Uviedol to na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave a na dôkaz svojich slov vymenoval opory "belasých" - Karima Guédého, Marka Milinkoviča, Mamadoua Bagayoka a kapitána mužstva Igora Žofčáka. Špeciálnu pozornosť však venoval kanonierovi Bratislavčanov Filipovi Šebovi, ktorého v minulosti priviedol zo škótskeho Glasgowa Rangers do francúzskeho FC Valenciennes.

"Filip je veľmi dobrý hráč. Vo štvrtok bude určite veľmi motivovaný, aby doma pred svojimi fanúšikmi podal supervýkon. Poznám ho, viem, čo dokáže," zdôraznil kormidelník parížskeho tímu Antoine Kombouaré. Podľa neho má Slovan Bratislava vysokú kvalitu, ktorú dokázal postupom do základnej skupiny EL UEFA 2011/2012 cez špičkový tím - AS Rím. "My žiadneho súpera dopredu nepodceňujeme, lebo každý duel, na ktorý sa pripravujeme, chceme vyhrať. Naším cieľom je byť v popredí vo francúzskej lige aj európskom pohári číslo dva, preto sa usilujeme ísť do každého zápasu na sto percent," pokračoval prvý muž realizačného tímu PSG.

 

Vyberte región